Országszerte pusztított a vihar

Kidőlt fák, elárasztott pincék, áramkimaradás - az éjszaka átvonuló vihar szinte mindenütt károkat okozott. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán is számíthatunk heves zivatarokra, jégesőre.

Az országon átvonuló vihar szinte mindenütt károkat okozott, a tűzoltókat kidőlt fák, elárasztott pincék miatt riasztották szerdára virradó éjjel - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

A tájékoztatás szerint  Zala és Somogy megyében is több településen kidőlt fákhoz hívták ki az egységeket, így például Becsvölgyén, Nagykanizsán, Kaposváron, Balatonfenyvesen, Nagyatádon.

A Fejér megyei Abán víz árasztotta el egy családi ház pincéjét, több helyen pedig fák dőltek az úttestre, például Rácalmáson és Kisapostagnál a 6-os főútra, Polgárdi közelében pedig a Fülére vezető útra.

A Pest megyei Dömsödön az iskola kapujára és az 51-es főútra, míg Törökbálinton egy személygépkocsira borult fa. Baranya megye és Budapest több pontján szintén kidőlt fákhoz, letört ágakhoz riasztották a tűzoltókat, csakúgy, mint Bács-Kiskun megyében

Több településen nincs áram

Pest és Bács-Kiskun megye több településén szünetel az áramszolgáltatás a vihar miatt; az üzemzavar összesen csaknem 70 ezer embert érint.

Pest megyében Makádon, Dömsödön, Bugyin, Dabason, Ócsán, Alsónémediben, Üllőn és Ecseren összesen csaknem húszezer fogyasztónál nincs áram.

Kecskemét térségében 42 ezer, Baja környékén pedig 5900 fogyasztót érint az üzemzavar. A szolgáltatók dolgoznak a hibák kijavításán.

Felhőszakadás, jégeső

Erősen felhős ég mellett napközben hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap - írja szerdai előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Reggel, délelőtt kevesebb helyen, majd a déli óráktól ismét többfelé várható zápor, zivatar, legnagyobb eséllyel a Dunától keletre. Heves zivatar is előfordulhat felhőszakadással, jégesővel, szélviharral.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb. Késő estére 17, 22 fok közé hűl le a levegő.Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20180613-kidolt-fak-aramkimaradas-ezt-hagyta-maga-utan-a-vihar.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn