Óriási fordulatot vesz ma az időjárás, készüljünk fel a legrosszabbra

Hidegfront érkezik hazánkba szerdán / Illusztráció: Northfoto

Hidegfront érkezik hazánkba szerdán / Illusztráció: Northfoto
 

Budapest – Hidegfront szeli ketté országunkat szerdán. Nyugaton, északnyugaton esős, hűvös lesz az idő, máshol záporok, zivatarok várhatók.

Északkeleten a hidegfront ellenére kezdetben szárazabb maradhat az idő, ám a késő délutáni óráktól délnyugat felől északkelet felé haladva heves zivatarok mozoghatnak.

A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, amely zivatarok környezetében erős, viharos lehet. Nyugaton, északnyugaton 19-22, ezzel szemben délen,
délkeleten és keleten 29-30 fokot mérhetünk, máshol 24-28 fokra számíthatunk.

Csütörtökön a Tiszántúlon lehet kisebb eső, egy-egy zápor, majd ott is felszakadozik a felhőzet, és országszerte sok napsütésre számíthatunk. Délután északkeleten és délen még lehet egy-egy gyenge futó zápor. Északon, északkeleten élénk, erős lehet a nyugatias szél. Délután 25-30 fokot mérhetünk.

Pénteken még több napsütésre van kilátás, számottevő csapadék nem várható. A délnyugati tájak kivételével sokfelé lesz élénk, erős az északnyugati szél. A legmelegebb órákban 26-30 fokra melegszik az idő.

Szombaton is sok lesz a napsütés, csak néhol alakulhat ki átmenetileg egy-egy gyenge zápor, zivatar. Vasárnap délnyugat felől ismét megvastagodhat a felhőzet, de csak helyenként lehet zápor, zivatar. Délutánonként a szeles időben 26-31 fokra van kilátás.

(Ez is érdekelheti: Ennyi a jó időnek, elképesztő fordulatot vesz az időjárás)

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/oriasi-fordulatot-vesz-ma-az-idojaras-keszuljunk-fel-a-legrosszabbra/rxwxpy7

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn