Nagyon figyeljen oda: vészjelzést adott ki az OMSZ, ez vár ránk a következő napokban

Illusztráció: Northfoto

Illusztráció: Northfoto
 

Figyelmeztetést adtak ki hétvégére, óvatosan induljanak útnak.

Szombaton az ország nagy részén felhős, párás idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 23 fok között alakul, késő estére 10, 15 fokra hűl le a levegő. Vasárnapra virradó éjszaka a Dunántúl nyugati felén többfelé képződhet köd, ami helyenként tartósan megmarad. Az Alföldön és az Északi-középhegység völgyeiben ködfoltok alakulhatnak ki a az éjszaka folyamán.

Vasárnap reggel változóan felhős, többfelé párás, ködös idő lesz, emiatt több nyugati megyére is figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat. Eső nem várható. Később többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 23 fok között alakul, éjszaka 6 és 12 fok között.


A köd miatt figyelmeztetést adott ki az OMSZ /Fotó: met.hu
 

Hétfőn az éjszaka képződő köd megszűnése után többnyire napos, fátyolfelhős idő várható, de főként északkeleten, keleten helyenként csak lassan oszlik fel a köd. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10, a szelesebb tájakon 10, 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű, de a tartósabban ködös helyeken hidegebb lesz.

(met.hu)

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/idojaras-figyelmeztetes-kod-omsz-veszjelzes-elsofoku/eh31ww6

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn