?>

Szeles, viharos hétvégénk lesz

D  VG20140709002

A hétvégére sem tér vissza a nyár, sőt, többfelé várható erős szél, zápor, zivatar, írja az Időkép.

Péntek reggel nyugaton borús, keleten napsütéses lesz még az idő, majd később oda is megérkeznek a felhők. Délelőtt nyugaton, később a Dunántúlon és a középső országrészben több helyen eső, zápor várható, nyugaton zivatarok is kialakulhatnak. Helyenként megélénkül a nyugati szél. Hajnalban 7-16, napközben 19-26 fok várható.

Szombaton egy hidegfront éri el az országot, és már hajnaltól sokfelé zivatarok lehetnek. A viharokat néhol felhőszakadás, jégeső is kísérheti. A nyutatias szél többfelé feltámad, zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. Az eső valószínűsége az esti órákra csökken. Hajnalban 12-17, napközben 20-26 fok valószínű.

Vasárnap szeles napra és elszórtan záporokra, zivatarokra kell készülni. Az északias szelet sokfelé viharos lökések kísérhetik. Több csapadékra a keleti országrészben van esély. A hajnali 12-17 fokról napközben 22-26 fokra melegszik a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hosszútávú előrejelzése szerint jövő hét szerdáig ne számítsunk melegedésre, bár csapadék hétfőtől már nem valószínű a napközbeni hőmérséklet továbbra is 22-27 fok között lesz.

(Borítókép: Zivatarfelhők az M7-es autópálya felett Nagykanizsánál 2014. július 9-én. Fotó: Varga György / MTI) Forrás: https://index.hu/belfold/2019/07/11/idojaras_elorejelzes_vihar/

Index

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn