Rádiótorony lett a világ legmagasabb Jézus szobrából

Kisebb felháborodás van Lengyelországban amiatt, hogy internet-átjátszó antennát telepítettek a világ legmagasabb Krisztus szobrára.

 

A lengyelországi Swiebodzin városában található a világ legnagyobb Jézus szobra. A sajtóba azonban most nem emiatt került be a település neve, hanem azért, mert a szobor tetejére egy internet-átjátszó antennát telepítettek. A telepítő vállalat szerint az ötlet a területileg is illetékes Plébánosé volt, ő ugyanakkor azt állítja, hogy úgy tudta: villámhárítót szerelnek fel. Az ügy további érdekessége, hogy az egész csak akkor derült ki, amikor egy újságíró drónnal készített felvételt a szoborról.

World's tallest statue of Jesus has had internet transmitter installed on its head. Catholic parish refusing to comment, but company says it was local priest's idea. Earnings from contract not revealed. Statue was built with donations from local residents https://t.co/3rxnKs6J8j pic.twitter.com/N87LTeAedS

— Notes from Poland  (@notesfrompoland) 2018. április 22.

Az ügy sokakban keltett felháborodást. A kritikákra reagálva megszólalt az egyházmegye egyik szóvivője is. Ő azt állította, hogy a plébános két évvel ezelőtt kötött szerződést az antenna telepítéséről. A telepítésért cserébe az azt kivitelező cég ingyenes kamerás megfigyelőrendszert és wifi hotspot kiépítését vállalta a plébános templomában. A plébános minden bizonnyal saját kontójára kötötte a szerződést, a telepítéshez ugyanis nem kért engedélyt az önkormányzattól, írja a Katolikus Válasz.

Az 52 métert is meghaladó szobrot 2010. november 6-án emelték, Swiebodzin város lakóinak adományaiból.

 


Forrás: https://888.hu/article-radiotorony-lett-a-vilag-legmagasabb-jezus-szobrabol

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn