Nem lesz új országos főrabbi

Nem lesz új országos főrabbi

Frölich Róbert április közepén mondott le a posztról, a Mazsihisz most úgy döntött, nincs szükség utódra.

Az országos főrabbi főként protokolláris feladatait Radnóti Zoltán, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Rabbitestületének vezetője látja majd el, utódot azonban nem választanak a lemondott Frölich Róbertnek – ismertette a testület múlt heti határozatát a Kibic.hu.

Az ülésen három rabbit, Verő Tamást, Kardos Pétert és Radnóti Zoltánt jelölték a pozícióra, az előbbi kettő azonban nem vállalta a jelölést. A szavazást végül meg sem tartották, mivel a testület úgy döntött, nincs szükség a poszt betöltésére.

Ahogy korábban megírtuk, Frölich Róbert április közepén mondott le. Döntését azzal indokolta, hogy a Mazsihisz olyan irányba mozdult el, amely egyre távolabb kerül mindattól – azaz a neológ irányvonaltól – amit ő képvisel.

A lap úgy tudja, Frölich döntésének közvetlen kiváltó oka az lehetett, hogy az Országos Rabbiképző Intézet – Zsidó Egyetem élére először választottak olyan embert, aki nem rabbi és nem alkalmazottja a zsidó hitközségnek, Vajda Károly irodalomtörténészt, vallásfilozófus egyetemi oktatót.Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180507_nem_lesz_uj_orszagos_forabbi#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn