Bántalmazott nőknek segítenek a magyar katolikusok Libanonban

Új projektet indít a Katolikus Karitász. A program célja, hogy a közel-keleti országban erőszak és kizsákmányolás áldozatául esett nőknek védelmet és rehabilitációt tudjanak nyújtani.

 

A Katolikus Karitász október végén indította el Libanonban a bántalmazott migránsnőket és gyermekeket segítő támogatási programját.

Ennek köszönhetően a szervezet egy éven keresztül biztosítja egy Bejrút közeli menedékház működését. A szervezet közleménye felidézi: a nőknek, a gyermekeknek menedékhelyet, s ott alapvető orvosi, jogi és pszichoszociális segítségnyújtást biztosítanak.

Libanonban sajnos évtizedek óta jellemző, hogy az országba érkező külföldi nőket, akik családoknál vállalnak munkát (háztartást vezetnek, gyermekekre vigyáznak), vegzálják, vagyontárgyaikat elveszik, bérüket nem fizetik ki, de szexuális és erkölcsi visszaélések is gyakorta történnek.

Ezeknek a nőknek a Libanoni Karitász által működtetett menedékházak nyújthatnak ideiglenes segítséget, adhatnak reményt az újrakezdéshez. A segítséget kérők nagyon kritikus állapotban kerülnek ide, többen állapotosak vagy újszülött gyermekükkel érkeznek. A házban szociális munkások, pszichológusok, jogászok segítik a lakókat problémáik megoldásában, irataik rendezésében, jogos bérük utólagos rendezésében.

A most indult támogatási program összértéke 9 millió forint. A projektet elindító szerződést Écsy Gábor, a magyar Karitász igazgatója és Paul Karam, a libanoni Karitász elnöke írta alá október 23-án Bejrútban.

 


Forrás: https://888.hu/article-libanonban-bantalmazott-noknek-segitenek-a-magyar-katolikusok

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn