Elhagyja Pakisztánt a prófétakáromlásért halálra ítélt keresztény asszony

Elhagyja Pakisztánt a prófétakáromlásért halálra ítélt keresztény asszony

Kiengedték a börtönből Aszija Bibit, akit az után mentettek fel a prófétakáromlás miatt rá Pakisztánban hozott halálos ítélet alól, hogy nyolc évet töltött a siralomházban.

A BBC szerint az ötgyermekes asszony felszállt egy repülőgépre, ám egyelőre nem tudni, melyik országban kapott menedéket. A 2010-ben kimondott halálos ítéletet a múlt héten érvénytelenítette a pakisztáni legfelső bíróság, és ezt követően tüntetések kezdődtek több pakisztáni városban, ahol a résztvevők a legfelső bíróság döntésének megmásítását követelték. A DW úgy tudja, az asszony valószínűleg Hollandiába tart, ugyanis a szabadon bocsátás helyszínén jelen oltak a holland nagykövetség diplomatái is. A DW szerint néhány órával korábban Aszija Bibi családtagjait figyelmeztették, készüljenek fel egy nemzetközi utazásra.

Aszija Bibi a jelek szerint annak ellenére elhagyhatja Pakisztánt, hogy a kormány – cserébe a tüntetések leállításáért – azt ígérte, nem engedi külföldre az asszonyt. Az ellenzék máris hitszegéssel vádolja az Imran Khan vezette iszlámábádi kormányt.

A soha hitelt érdemlően be nem bizonyított vádak szerint Aszija Bibi 2009-ben – miközben együtt szedte a gyümölcsöt muszlim szomszédjaival – poharával beleivott a közös vízbe és ezzel az egész vödörnyi víz tisztátlanná vált. A kitört vita során hangzott el állítólag a Mohamed prófétát sértő mondat, amiért végül halálra ítélték a keresztény asszonyt. A legfelső bíróság azért érvénytelenítette az ítéletet, mert a prófétakáromlást Aszija Bibi az őt halállal fenyegető tömeg gyűrűjében „ismerte be”.Forrás: http://hvg.hu/vilag/20181107_Elhagyja_Pakisztant_a_profetakaromlasert_halalra_itelt_kereszteny_asszony#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn