?>

Megzenésítik Szent II. János Pál imáit

Az olasz nyelvű verzió már elkészült, amely igazán nagy sikert aratott.

 

2020-ban ünnepeljük Szent II. János Pál születésének centenáriumát. Az évfordulóra készülve egy olasz produkciós iroda úgy döntött, hogy megzenésíti Karol Wojtyla néhány imáját a zenei világ sztárjainak a hozzájárulásával.

Egy pápa imái ösztönzést adhatnak a hit mély gondolataihoz, olyan szavak megszületését előcsalva a szívből, amelyek mások szívét is lángra lobbanthatják, miközben elismétlik azokat. De vajon ezek az imák olyan szöveggé válhatnak-e, amelyeket meg lehet zenésíteni, el lehet énekelni és táncolni lehet rájuk? Érintetlenül lehet hagyni ezeket az imákat, vagy kreatív módon fel lehet erősíteni tartalmukat, spirituális erejüket?”

– teszi fel a kérdést Riccardo Bordoli olasz vállalkozó, akitől távol áll a zene világa, de erőforrásokat és találékonyságot nem kímélve meg akarja valósítani egy régi, be nem teljesült elképzelését:

megzenésíteni II. János Pál néhány imáját.

Miután az ötlethez beleegyezését adta a Vatikáni Könyvkiadó, Bordoli létrehozta a Karol24 elnevezésű vállalkozását, amely megvásárolta a lengyel pápa által írt 24 szöveg jogait, és ezzel elindított egy projektet az Atlanti-óceán két partján.

Szent II. János Pál pápa

Fotó: AFP

A vállalkozó először Olaszországban elkészített egy CD-t, amelynek címe Veled haladni (Camminare con te). Az albumon található nyolc számot II. János Pál imái ihlették, és számos témával foglalkoznak: például a család, a fiatalok vagy éppen a fájdalmon túli remény. Az imák zeneileg a pop, a rock és más stílusokban szólalnak meg.

Intenzív élmény volt”

– fogalmazott a hosszú zenészkarrierrel rendelkező Valter Azzolini, aki egyben a CD művészeti felelőse is.

A zenéhez hasonlóan az írásnak is meg kell találnia a megfelelő hangot. Az imák olvasása során például az Örök szeretet című számnál azonnal nyilvánvaló vált, hogy zongorára hangszerelik majd”

– tette hozzá a művész.

A CD egyes dalait koncert keretében már előadták a krakkói Ifjúsági Világtalálkozón, ugyanis a rendezvény szervezői miután meghallgatták a felvételeket, meghívták a Karol24 művészeit.

Az olasz CD készítése közben kiszélesedett a projekt,

egy angol nyelvű albumon kezdtek el dolgozni A szeretet színei (The Colours of Love) címmel.

Bevontak a munkába egy híres amerikai zeneszerzőt, Matthew Ferrarót, aki több tv-sorozat és film zenéinek is megalkotója (Futurama, The Insider), és karrierje során együtt dolgozott Steven Spielberg amerikai producerrel és filmrendezővel.

A projekt célja, hogy jövőre megkezdjék a nemzetközi kiadást, és 2020-ra, Szent II. János Pál születésének 100. évfordulójára piacra kerüljenek a CD-k. Nagy amerikai zenei forgalmazók már érdeklődést mutatnak az album terjesztése iránt, a zene milliárdos üzleti világában egy pápa imái is sikerré válhatnak – írja a Vatican News.
 


Forrás: https://888.hu/article-megzenesitik-szent-ii-janos-pal-imait

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn