37 új koronavírusos beteg van Magyarországon, az aktív fertőzöttek száma 1615-re csökkent

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3678 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 476 főre emelkedett az áldozatok száma, 1587-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1615 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 44%-a , az áldozatok 61%-a, a gyógyultak 48%-a budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada, 483 fő igényel kórházi kezelést, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, írja a kormányzati tájékoztató portál, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Döntés született arról is, hogy az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20200522-37-uj-koronavirusos-beteg-van-magyarorszagon-az-aktiv-fertozottek-szama-1615re-csokk.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja