Marine Le Pen: az EU halálos utasításokat adott

A francia politikusnő úgy véli, hogy a megkésve hozott intézkedések vezettek az Európa-szerte kialakult súlyos helyzethez, számolt be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség. Marine Le Pen emellett hazája kormányát is bírálta. A járvány Franciaországban az egészségügyi szükségállapot és a szigorítások ellenére tovább terjed.

 

A legfrissebb adatok szerint

Franciaországban 1100-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, 22300 fertőzött személy van,

ebből 10176 főt ápolnak kórházban, 2516 beteg állapota súlyos, 34 százalékuk 60 év alatti, 58 százalék pedig 60 és 80 év közötti. Súlyos számok ezek, főleg annak tükrében, hogy

alig több mint két hete még a fertőzöttek száma 1000 fő volt, most pedig már 1100-an hunytak el a vírus miatt,

írja a V4NA.

A legtöbb súlyos állapotú beteg a párizsi régióban van, itt már több mint ezer főt ápolnak intenzív osztályon. A párizsi kórházak főigazgatója, Martin Hirsch szerint minden dolgozóra szükség van a betegek megfelelő ellátása érdekében, akár önként jelentkeznek, akár be kell hívni őket dolgozni, elmondása alapján több ezer ember segítségére lenne szükség.

A Nemzeti Tömörülés párt elnöke az RT televíziós csatornának adott interjúban elmondta, hogy véleménye szerint

az Európai Unió a koronavírus elsőszámú áldozata, mert képtelen összefogni és szolidaritást teremteni a tagállamai között.

A politikusnő szerint

az EU halálos utasításokat adott azzal, hogy arra bíztatta a tagállamokat, hogy ne korlátozzák az emberek mozgását, holott egy ilyen súlyos járványügyi helyzetben a határok azonnali ellenőrzésére és lezárására lett volna szükség a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.
 


Forrás: https://888.hu/amerika-london-parizs/marine-le-pen-az-eu-halalos-utasitasokat-adott-4237925/

888.hu

A Petrényi Család Honlapja