?>

Négy hónap alatt 260 áldozatot követelt a kongói ebolajárvány

Négy hónap alatt 260-an haltak meg ebolában a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti felén – közölte kedden a közép-afrikai ország egészségügyi minisztériuma.

A járvány augusztus 1-jei kezdete óta 444-en betegedtek meg ebolában, közülük 396 a megerősített esetek száma, 48 a valószínűeké. A 260 halott közül 212 azok száma, akik bizonyosan ebolában haltak meg, 48 azoké, akik valószínűleg. Száznegyven beteg meggyógyult – olvasható a minisztérium közleményében.

Ez már a 10. ebolajárvány az országbanForrás: AFP/John Wessels

A járvány a keleti Észak-Kivu és Ituri tartományokat sújtja, ahol nagyon rossz a közbiztonság a különböző fegyveres milíciák garázdálkodása miatt. Ez már a 10. ebolajárvány az országban a betegség első, 1976-os megjelenése óta, és az egészségügyi miniszter megállapítása szerint a második legsúlyosabb a világon a 2014-es nyugat-afrikai ebolajárvány után, amelyben több mint 25 ezren betegedtek meg, és több mint 11 ezren meghaltak, főleg Guineában, Sierra Leonéban és Libériában.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181204-negy-honap-alatt-260an-haltak-meg-ebolaban-a-kongoi-demokratikus-koztarsasagban.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn