Csaknem kétszáz embert bírságoltak meg az egyhetes vasúti ellenőrzés során

Csaknem kétszáz embert bírságoltak meg az egyhetes vasúti ellenőrzés során /Illusztráció: Northfoto

Csaknem kétszáz embert bírságoltak meg az egyhetes vasúti ellenőrzés során /Illusztráció: Northfoto

Egy hét alatt csaknem kétszáz emberrel szemben szabott ki helyszíni bírságot a rendőrség a vasúti biztonság érdekében végzett egyhetes ellenőrzés során.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának keddi közleménye szerint a 4. Rail Action Week elnevezésű nemzetközi vasúti ellenőrzés szeptember 7-én 7 órától 14-én 7 óráig tartott. Az akcióban osztrák rendőrök és magyar katonák is részt vettek.

A rendőrség az együttműködő szervezetekkel lebonyolított akció ideje alatt 1512 vasúti átjárót és 2612 járművet ellenőrzött, illetve 985 gyalogost és 424 kerékpárost igazoltatott.

Egy hét alatt összesen 26 szabálysértési eljárás indult, 197 emberrel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. A vasúti átjárón való áthaladás szabályainak megsértése, illetve vasúti szabálysértés elkövetése miatt 219 embert figyelmeztettek.

Az akció ideje alatt a vasúti átjárókban elhelyezett 3490 biztonsági berendezést ellenőriztek. Vasúti jelzés, fél-, illetve fénysorompó megrongálása közben két embert, míg a vasúti vágányok festékszóró spray-vel történő megrongálása során három embert értek tetten – írta a rendőrség a police.hu-n.

(MTI)

 Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/railpol-ellenorzes-birsagolas/sy42l8t

Blikk

A Petrényi Család Honlapja
- Mert van élet a reklám után -