Lejárhatott a mozdonyvezető munkaideje, két vonat is órákat vesztegelt reggel a csomádi állomáson

Megállt a vonat, mert lejárt a vonatvezető műszakja /Fotó: Police.hu

Megállt a vonat, mert lejárt a vonatvezető műszakja /Fotó: Police.hu

A Vácról 6:58-kor induló 2537-es, Vác-Veresegyház-Budapest vonalon közlekedő vonat hosszú időn keresztül várakozott a reggeli órákban a csomádi állomáson.

Az Index olvasói szerint az ok az volt, hogy a vonatvezetőnek lejárt a munkaideje, és ezért a vonat nem közlekedhetett tovább, amíg a másik vezetőre vártak. Az utasok többsége a hosszú várakozást megunva úgy döntött, hogy leszáll a vonatról, és a kritikus helyzetben igyekeztek összefogni: "akiért jönnek kocsival, azok felvesznek idegeneket".

Az ugyanezen a vonalon közlekedő, 2517-es vonatról hasonlótörténetek terjedtek el. A szerelvény megállt Csomádon (pedig nem kellett volna), és az utasoknak arra kellet várni, hogy jöjjön egy másik vonatvezető, aki átveszi a szerelvényt, mivel az előző vezetőnek lejárt a 12 órás műszakja - mondta el állítólag az egyik kalauz.

Az Index egyik munkatársa elmondása szerint, ha odaért volna a mozdonyvezető, akkor sem tudott volna továbbmenni a vonat a torlódás miatt.

A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon jelenleg 160-180 perces késésekkel kell számolni a MÁV tájékoztatása szerint, a többi vonalon pedig szintúgy nem kevés a késés. Az Index kereste a MÁV-ot a lejárt munkaidejű vezetők miatt, de egyelőre nem kaptak választ.

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/lejarhatott-a-mozdonyvezeto-munkaideje-orakat-vesztegelt-a-csomadi-allomason-vonat/d0pmdy9

Blikk

A Petrényi Család Honlapja