?>

Újra fogad járatokat a Liszt Ferenc reptér: most az is kiderült, mi volt a probléma

Fotó: Northfoto

Fotó: Northfoto
 

Feloldották az éjjeli repülőtérzárat, péntek reggel újra indít és fogad járatokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, bár sok reggeli járatot törölni kellett - közölte a Budapest Airport az MTI-vel.

„Éjjel fél tizenkettőkor műszaki hibát észleltek, a 2-es futópálya burkolata sérült. Tizennégy gép nem tudott emiatt Budapesten leszállni, amelyeket átirányítottak más repterekre. Hajnali öttől ugyan helyreállt a gépek fogadása, indítása, ettől függetlenül van olyan járat, amelyet törölni kellett. Azoknak az utasoknak a Budapestre juttatásáról, akiket az éjszakai problémák miatt Debrecenbe, Pozsonyba vagy egyéb leszállóhelyre kellett vinni, a légitársaságok gondoskodnak” – nyilatkozta a Kossuth Rádiónak Kurucz László helyettes szóvivő.

Reggelre a járatokat üzemeltető személyzet szigorú szabályok szerint előírt szolgálati ideje lejárt, ezért a repülőgépek nem tudnak Budapestre repülni, ezért több reggeli járatot törölni kellett.

Éjjel másik repülőtéren szállt le egyebek közt a Wizz Air londoni, madridi, lárnakai, Tel Aviv-i, malagai és barcelónai, valamit a Ryaniar bristoli járata is.

A hajnali járatok közül a Wizz Air londoni, milánói, barcelonai, szentpétervári, valamint a Brussels Airlines brüsszeli járatát kellett törölni.

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/ujra-fogad-jaratokat-a-liszt-ferenc-repter/63sg3rp

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn