?>

Az útdíjkapu miatt inkább visszafordult és szembe ment a forgalommal egy autós Sárvárnál

Az útdíjkapu miatt inkább visszafordult és szembe ment a forgalommal egy autós Sárvárnál

Még ha, ilyen is történik valakivel, hogy elfelejt matricát venni, akkor se csináljon ilyet. Főleg, hogy egy órán belül még büntetés nélkül lehet pótolni a matricát.

Néhány napja írta meg a nyugat.hu, hogy egy BMW szembe haladt a forgalommal az M86-os autóúton, a váti lehajtó közelében. Elsőre úgy tűnt az autós eltévesztette a lehajtót és Csorna helyett Szombathely irányába szeretett volna ráhajtani az autóútra, ezért ment vissza szabálytalanul a csomópontig.

A cikk megjelenése után a 112Press több üzenetet kapott és képet is, olyan sofőröktől, akik találkoztak a belső sávban forgalommal szembe robogó személyautóval. Mint például az egyikük, aki azt írta, hogy a szabálytalan sofőr autójával " Velem szembe jött és Sárvár felé távozott angolosan, lehajtó sávban felfelé".

Valószínűnek tűnik tehát, hogy a sofőr 3500 forintért kockáztatta a saját élete mellett az éppen arra közlekedők életét is. Ennyibe kerül ugyanis a 10 napos sztrádamatrica, amivel a BMW vezetője valószínűleg nem rendelkezett, ezért a kapu előtt inkább megfordulhatott.

Ez már csak azért is különösen felesleges, mert ha valaki "rátéved" egy fizetős szakaszra, vagy menet közben döbben rá arra, hogy nincs érvényes e-matricája, akkor egy órája van arra, hogy beszerezze a matricáját. Erre nem csak benzinkutaknál és ügyfélszolgálati irodában van lehetősége, de mobil applikációval, interneten is.

Mi van ezzel az autóssal a Szentendrei úton? Szembefordult a forgalommal - videó

Egészen érthetetlen manőver a főváros egyik olyan pontján, ahol rengeteg autó szokott közlekedni nagy sebességgel és menekülőhely sincs.Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20181006_szembe_forgalommal_autopalya_sarvar#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn