Figyelmeztet a BKK: így változik a közlekedés a hosszú hétvégén

Figyelmeztet a BKK: így változik a közlekedés a hosszú hétvégén

Épp halottak napjának környékét sikerült kiválasztani arra, hogy az Új Köztemetőhöz tartó villamosvonalakat elkezdjék felújítani. A BKK rendkívüli buszokat állít forgalomba.

A temetőket érintő közösségi közlekedési járatok péntekig a szokásosnál sűrűbben indulnak, illetve ezeken a vonalakon a szokásosnál nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek - közölte a BKK. Emellett rendkívüli járatok is közlekednek a fővárosban a temetőkhöz.

Az Új Köztemető belváros, illetve Buda felőli megközelítése idén változik, mert a Fiumei úton épp most építik át a villamospályát. A temető így legkönnyebben az M2-es metró Örs vezér tere vagy az M3-as metró Kőbánya-Kispest végállomásától induló 68B jelzésű, rendkívüli buszjáratára átszállva érhető el, amely október 27. és november 2. között minden nap közlekedik. Kőbánya felől továbbra is érdemes a 28-as vagy a 37-es villamosjáratot választani.

A Farkasréti temető megközelítését a szokásosnál sűrűbben közlekedő 59-es villamos és a máskor is közlekedő járatokon kívül a 8B, a Megyeri temetőét a 30B, az Erzsébeti temetőét a 36B, az Óbudai temetőét a 118B, a Budafoki temetőét pedig a 158B jelzésű rendkívüli buszjárat segíti.

A hétvége későbbi részén aztán még tovább bonyolódnak a dolgok, szombaton és vasárnap erre kell készülni:

  • A 24-es villamos a Közvágóhíd és a Nagyvárad tér között jár majd, a Keleti pályaudvarhoz pótlóbusszal lehet tovább utazni.
  • A 28-as és a 28A villamos Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) és az Izraelita temető, illetve az Új köztemető között, a 37A villamos a Hidegkuti Nándor Stadion és a Sörgyár között fog közlekedni, a 28-as pótlóbusz pedig a Blaha Lujza tér és a Szent László tér között jár majd.
  • A H6-os HÉV pedig rövidített útvonalon Közvágóhíd és Szigetcsép között közlekedik majd karbantartás miatt.
  • Végül csak vasárnap, az első járatindulástól délelőtt 10 óráig a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóhely között közlekedik, mert a Kossuth Lajos tér forgalmát megemlékezés miatt korlátozzák.


Forrás: http://hvg.hu/itthon/20181101_Figyelmeztet_a_BKK_igy_valtozik_a_kozlekedes_a_hosszu_hetvegen#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn