Hasznos funkcióval frissült az Adblock Plus reklámblokkoló: azt is elintézi, hogy a Facebook ne tudja önt követni, amikor netezik

Hasznos funkcióval frissült az Adblock Plus reklámblokkoló: azt is elintézi, hogy a Facebook ne tudja önt követni, amikor netezik

Folyamatosan információt gyűjtenek a felhasználókról a különféle közösségi oldalak, akkor is, ha az illető soha nem regisztrált egyik szolgáltatásra sem. A népszerű Adblock Plus olyan újdonsággal jelentkezett, amely kicselezi ezt.

Sokan talán nem is tudják, de igazából azok után is leskelődik a Facebook és más közösségi oldalak, akik soha nem használtak ilyen szolgáltatásokat. Mindezért elsősorban böngészőnk és mobilunk okolható, de szerencsére van rá megoldás, itt mutattuk meg, hogy a Facebook esetében mit kell tenni hozzá.

A felhasználók ilyen módú megismerése egyébként nem új, weboldalak tucatjai csinálják, hogy a begyűjtött információk után célzott hirdetésekkel bombázzák látogatóikat. Védekezni pedig nem könnyű, de szerencsére egyre több fejlesztő gondol ilyesmire is, amikor frissíti saját portékáját, mint tette azt a népszerű reklámblokkoló, az Adblock Plus mögött álló csapat is.

A böngészőkbe épülő kis program ugyanis olyan funkcióval erősített, amely segítségével kicselezhető a Facebook és társai által használt követési mód, meggátolva ezzel azt, hogy a szolgáltatások bármilyen adatot begyűjthessenek a gyanútlan internetezőről. Főleg most, hogy kiderült: annak is adott ki rólunk személyes adatokat a Facebook, akinek nagyon nem kellett volna.

A követés kikapcsolásához nem kell más dolgot tenni, mint a program böngészőbeli ikonjára kattintani (egyelőre csak a Chomre-ban és a Firefoxban működik), majd a Block Social Media Buttons feliratú parancsot választani. Ezzel rögvest tiltásra kerül a közösségi oldalakhoz tartozó minden olyan gomb, amely adatot továbbít rólunk.

© Adblock

Az Adblock közlése szerint funkció emellett jelzést küldene a felhasználónak arról, ha olyan harmadik féltől származó programot észlel, amely megpróbálja lekövetni a felhasználó online tevékenységét. Utóbbit nemrég szavazásra bocsátották, ha kellő számú voks összejön, azt is elkészítik.Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180612_ad_block_plus_facebook_kovetes_a_neten_celzott_hirdetes#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn