Nagy üzletet ütött nyélbe a Tesco és a Carrefour

Nagy üzletet ütött nyélbe a Tesco és a Carrefour

Hosszú távú globális stratégiai szövetségre lép a Tesco és a Carrefour.

A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat és a francia áruházlánc – amely Európa legnagyobb kiskereskedelmi konglomerátuma – hétfőn tette közzé a szövetségkötésről szóló közös szándéknyilatkozatot a Londoni Értéktőzsdén (LSE).

A közlemény szerint a Tesco és a Carrefour szövetsége globális kiterjedésű stratégiai viszonyrendszert teremt a beszállítói hálózatok terén, és közös rendszert hoz létre a sajátmárkás termékek beszerzésére.

A szövetségi rendszer célja, hogy javítsa a két áruházlánc termékeinek minőségét és választékát a jelenleginél is alacsonyabb árakon, javítva a két cég versenyképességét és megerősítve a beszállítókkal fenntartott kapcsolatokat – olvasható a tőzsdei közleményben.

A Tesco és a Carrefour stratégiai szövetségéről a közös bejelentés szerint két hónapon belül megszülethet a hivatalos megállapodás.

A Tesco a brit magánszektor legnagyobb munkáltatója, világszerte 440 ezer alkalmazottat foglalkoztat és 6800 – Magyarországon kétszáznál több – üzletet működtet. A 2017-2018-as pénzügyi évről áprilisban közzétett beszámoló szerint a cég kivételes tételek előtt számolt csoportszintű működési eredménye 28,4 százalékkal 1,644 milliárd fontra (615 milliárd forintra) emelkedett az egy évvel korábbi 1,28 milliárd fontról.

A Carrefour világszerte 12 300 üzletet működtet 375 ezer alkalmazottal. A francia áruházlánc tavalyi forgalma meghaladta a 88 milliárd eurót.Forrás: http://hvg.hu/kkv/20180702_tesco_carrefour_strategiai_szovetseg#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn