?>

Feljelentik Gyurcsány Ferencet

Az ügyészségen tesz panaszt a Magyar Nemzeti Bank, miután a rendőrség elutasította az Altus Portfólió Kft.-vel szemben jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt tett feljelentését – írja a 888.hu.

Az MNB 2018 augusztusában 15 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki Gyurcsány Ferenc cégére, az Altus Portfólió Kft.-re engedély nélküli pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt – emlékeztet a portál.

A jegybank megállapította, hogy a társaság két év alatt, mintegy 400 millió forintnyi pénzkölcsönt nyújtott jogosulatlanul magánszemélyeknek, cégeknek. E tevékenység csak az MNB engedélyével végezhető, de ilyen az Altusnak nem volt.

Gyurcsány FerencFotó: Mudra László - Origo

Czeglédy Csaba cége 200 milliót kapott

Bár a Budapesti Rendőr-főkapitányság a napokban bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította, hogy nyomozást kezdjen az ügyben, most a jegybank jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt tett feljelentést.

Ismert, hogy az Altus a mintegy 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégének is több alkalommal adott kölcsönt. Összesen 200 millió forintot. Ezen felül, még 30 aggályos kifizetést észlelt a jegybank.Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20181005-feljelentik-gyurcsanyt.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn