Több sítúrázó meghalt a svájci Alpokban

Legalább négy sítúrázó halt meg a svájci Alpokban, további öt társukat életveszélyes állapotban kórházban ápolják – közölte Wallis kanton rendőrsége hétfő délután.

A szerencsétlenül járt emberek egy 14 tagú csoporthoz tartoztak, amely egy éjszakát a dermesztő fagyban a szabad ég alatt volt kénytelen tölteni. A csoportban a rendőrség adatai szerint németek, olaszok és franciák voltak. Az áldozatok azonosítása folyamatban van.

A csoport Pigne d'Arolla körzetében haladt, amikor vasárnap este hirtelen rossz időjárási frontba kerültek, és nem jutottak el céljukhoz, a 3157 méter magasban fekvő Cabane des Vignettes menedékházhoz. Az éjszakát 3270 méter magasban a szabadban töltötték.

A hegyimentők, akiket a menedékház őre riasztott hétfő hajnalban, hét helikopterrel azonnal a bajbajutottak segítségére siettek, de egyet közülük már holtan találtak.

A többieket kórházba szállították, de ott további hárman meghaltak kihűlés következtében. Az államügyészség vizsgálatot indított.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180430-tobb-siturazo-meghalt-a-svajcialpokban.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn