Durvára sikeredett Párizsban május elseje: könnygáz és lángoló autók | VIDEÓ

 

A párizsi rendőrség vízágyúkat és könnygázt vetett be a tüntetőkkel szemben. Egy May Day elnevezésű tüntetésen ugyanis kapucnit és maszkot viselő anarchisták autókat gyújtogattak és füstbombákat dobáltak a rendőrökre.

A párizsi utcákon a rendbontások megkezdése után a rendőrök hamar reagáltak. Pajzsaikkal felsorakoztak, majd elkezdték feloszlatni az erőszakba csapó tüntetést. A gyújtogatók könnygázt és vízágyút is kaptak az arcukba.

 

 

A hivatalos csatornákon keresztül a tüntetésről az volt tudható, hogy körülbelül 1200 maszkos, kapucnis rendbontóval állnak szemben a rendőrök. A demonstrálók a Pont d’Austerlitz hídnál gyülekeztek, Párizs belvárosában. A rendőrök már felkészülve várták őket, mivel a közösségi médiában a May Day nevű tüntetést "forradalomként" próbálták reklámozni a szélsőbalos anarchisták.

Az ilyenkor szokásos autófelgyújtások és kirakatüveg betörések mellett egy Molotov-koktélt is bedobtak egy McDonald's ablakán keresztül.

 

A tüntetők haragja vélhetően Emmanuel Macron elnök intézkedései miatt korbácsolódtak fel. Az elnök meg akarja reformálni a vasúti dolgozók életpálya-modelljét, amely jelenleg igen nagyvonalú, ám nem túl kifizetődő. (A vasutasokat nem rúghatják ki a munkahelyükről és korán nyugdíjba mehetnek.) A másik nagyszámú, elégedetlenkedő csoport a diákság, amely a tervezett oktatási reform ellen küzd. A francia elnök újfajta felvételi eljárást szeretne bevezettetni, valamint az állami egyetemi helyekre jelentkező fiatalok számára egy rangsort hozna létre.

2016-ban is kemény jelenetekre került sor az akkori May Day-en, az arról készült cikkünket és a videókat ide kattintva tudod megnézni.
 


Forrás: https://888.hu/article-durvara-sikeredett-parizsban-majus-elseje-konnygaz-es-langolo-autok-video

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn