Három fogva tartott amerikait is elengedhetnek Észak-Koreában

Minden valószínűség szerint a heteken belül megtartandó amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó keretében engednek el az észak-koreaiak három fogva tartott amerikai állampolgárt – mondta Csoma Mózes Korea-kutató csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Csoma Mózes emlékeztetett arra, hogy van egy függőben lévő ügy Észak-Korea és az Egyesült Államok között: három amerikai állampolgárt még fogva tartanak Észak-Koreában, akik dél-koreai származásúak.

A szakértő szerint küszöbön áll a szabadon bocsátásuk; a dél-koreaiaknak annyit sikerült megtudniuk, hogy a három ember már nem ott van, ahol előzőleg fogva tartották őket, hanem Phenjan külvárosában szállodai körülmények között várják, hogy távozhassanak.

Olyan jellegű "show-elemekre" lehet számítani, mint hogy esetleg Donald Trump majd kézen fogva átlép velük a határvonalon – mondta Csoma Mózes, aki szerint ezzel azt jelezné az amerikai elnök, hogy ő hozta ki a fogságból a három embert.



Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180503-az-amerikaieszakkoreai-csucstalalkozon-engedhetnek-el-harom-fogva-tartott-amerikait.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn