Ince lesz a török ellenzék jelöltje

 
Muharrem Incét nevezte meg elnökjelöltjeként a legnagyobb török ellenzéki tömörülés, a Köztársasági Néppárt (CHP) ankarai gyűlésén pénteken. 

A pártot vezető Kemal Kilicdaroglu bejelentését a tömeg tapsviharral fogadta. Elnökjelöltként mondott első beszédében Ince jelezte: etnikai és vallási hovatartozástól függetlenül minden török állampolgár jelöltjeként szeretne indulni a választáson, megválasztása esetén pedig a pártatlanságot tűzi zászlajára. Ennek jeleként azonnal le is cserélte CHP-s kitűzőjét a török zászlóra.

Minden jobb lesz"

– ígérte a politikus.

A CNN Türk hírcsatorna úgy tudja, hogy a CHP parlamenti képviselői egyhangúlag választották meg az 54 éves Incét, aki 2002 óta tagja a törvényhozásnak.

A fizika- és kémiatanár végzettségű Ince szenvedélyes és harcias retorikájáról híres. Egyik legünnepeltebb megjegyzésében kijelentette: eladja a Recep Tayyip Erdogan jelenlegi államfő által építtetett, hivalkodó elnöki palotát.  

A yalovai képviselő az Igazság és Fejlődés Pártját (AKP) vezető Erdogannal méri össze erejét a június 24-ei előrehozott választáson. A remek szónoki képességgel rendelkező Ince Erdogan egyik leghangosabb bírálója volt az elmúlt időszakban, de Kilicdaroglut sem kímélte. Ince kétszer indult a legnagyobb ellenzéki párt elnöki tisztségéért, sikertelenül.   

 


Forrás: https://888.hu/article-ince-lesz-a-torok-ellenzek-jeloltje

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn