Illegális vízumkereskedéssel foglalkozott Nagy-Britannia pakisztáni belügyminiszterének családja

 
A szigetország újdonsült belügyminiszterétől, a pakisztáni származású Sajid Javidtól magyarázatot várnak a brit választók.

A pakisztáni gyökerekkel rendelkező Sajid Javid csupán alig több, mint egy hete lett kinevezve Nagy-Britannia belügyminiszterének, miután elődje, Amber Rudd benyújtotta lemondását azt követően, hogy az illegálisnak minősített bevándorlók kitoloncolásának belügyminisztériumi gyakorlatával kapcsolatban akaratlanul ugyan, de félrevezető tájékoztatást adott a londoni alsóháznak.

Sajid Javid (j)

Korábban megírtuk, Javid pakisztáni bevándorlók gyermekeként született Nagy-Britanniában, apja buszsofőrként dolgozott, csakúgy, mint London muzulmán polgármesterének, a szintén pakisztáni bevándorló családban született Sadiq Khannak az apja. Sajid Javid és Sadiq Khan egyaránt az úgynevezett Windrush-nemzedék tagjai. Nagy-Britanniában közkeletűen így nevezik azt a generációt, amelynek tagjai, illetve közvetlen felmenőik a második világháború után, a felbomló brit gyarmatbirodalomból települtek át Nagy-Britanniába, és a korabeli nemzetközösségi törvény alapján brit állampolgárságot kaptak. A háború utáni első bevándorlók között volt az a 693 egykori gyarmati polgár, aki az Empire Windrush nevű személyszállító hajón érkezett Jamaicából Londonba 1948-ban. Innen származik a 20. század második felében Nagy-Britanniába települt nemzetközösségi bevándorlók és leszármazottaik nemzedékeinek elnevezése.

Kapaszkodjatok meg: Sajid Javid az új brit belügyminiszter

Azonban sajtóértesülések szerint Javid igencsak kellemetlen helyzetbe került, miután kiderült, hogy a bevándorlással kapcsolatos ügyekben is komoly hatáskörrel bíró pakisztáni belügyminiszter családja

a '90-es évek óta illegális vízumkereskedéssel foglalkozott, melynek keretében pakisztáni migránsokat vertek át, akik tetemes összegeket fizettek azért, hogy Nagy-Britanniába költözhessenek."

A hírek szerint Javid két családtagja szervezte alapvetően a simlis ügyleteket, amelyek többnyire hamis diákvízumokból vagy előre megszervezett, házassági alapon történő letelepedési engedélyek voltak. Azonban a megvásárolt papírok és a hozzájuk rendelt lehetőségek soha sem jutottak el a szigetországba vágyó pakisztániakhoz.

Magyarán Javid családtagjai saját honfitársaikat átverve kerestek busás összegeket.

Az elképesztő hírek nemcsak Javid előkelő kormányzati pozíciója miatt kínosak, hanem azért is, mert a pakisztáni származású politikust a brit kormány leplezetlenül azért kérte fel belügyminiszteri posztjára, hogy demonstrálja, mennyire megbecsüli a bevándorlásnak köszönhető sokszínűséget.

 


Forrás: https://888.hu/article-illegalis-vizumkereskedessel-foglalkozott-nagy-britannia-pakisztani-belugyminiszterenek-csaladja

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn