Amerikában már mindenki rasszista, még akkor is, ha nem az

Victor Chavarria minneapolisi házának verandájára akasztott ki fekete pinata-figurákat, hogy megszáradjanak egy közelgő esküvőre. Azonban a helyieknek ez úgy tűnt, hogy egy súlyosan rasszista eset történt, már megint feketéket akasztanak. Mikor már mindenki azt hitte, hogy a fehérek megint támadják a feketéket, hirtelen szembe jött a valóság.

 

A Minnesota államban élő mexikói férfi nem is gondolta, mekkora baja lehet abból, ha az utcafrontra akasztja ki száradni a tradicionális pinata-bábukat. Az utcán elhaladók rasszizmust kiáltottak: jött is egyből a rögtönítélő-píszíbíróság, a férfit pedig majdhogynem meglincselték.

Chavarria az ünnepi bábukat egy közelgő esküvőre készítette, azért akasztotta ki azokat a verandára, hogy megszáradjon a festék rajta.

Sosem gondoltam volna, hogy emiatt bajom lehet és megtámadnak"

– mondta a férfi az egyik helyi rádiónak.

Elmondta azt is, hogy miután a házáról készült kép elterjedt a Twitteren és a Facebookon, sorozatos támadások érték, ezért megkérte a rendőröket, hogy többet járőrözzenek a környéken, ugyanis fél attól, hogy fizikailag is bántalmazni fogják.

Az eset után megígérte a város túlérzékeny lakosságának, hogy ezután a hátsó kertben szárítja a bábukat. Az esküvőt az eset miatt elnapolták.

 


Forrás: https://888.hu/article-amerikaban-mar-mindenki-rasszista-meg-akkor-is-ha-nem-az

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn