Rendőrök csaptak le a náci nagyira Németországban

 
Ursula Haverbecket Németország-szerte "náci nagyiként" ismerik. Az idős nő megrögzött holokauszttagadó, akit egyik tettéért börtönbüntetésre is ítélt a német bíróság, azonban miután az idős hölgy nem jelent meg a börtönbe vonulás időpontjában a büntetés-végrehajtás épületénél, a hatóságok lecsaptak rá.

Rendőrök tartóztatták le hétfőn a 89 éves Ursula Haverbecket. Az idős nőnek kétéves börtönbüntetését kellett volna megkezdenie, mivel a bíróság elítélte holokauszttagadásért – írja a Deutsche Welle.

 
Fotó: AFP

A nő többször nyilvánosan tagadta, hogy a németek szisztematikusan irtották ki a zsidóságot a második világháború alatt. A bíróság előtt azt vallotta, hogy Auschwitz nem megsemmisítő tábor, hanem "csupán" egy munkatábor volt. A bíróság végül megrögzött nézetei miatt börtönbüntetésre ítélte.

A nő rendszeresen jelentetett meg olyan írásokat különböző szélsőjobbos magazinokban, amelyekben kifejtette, hogy a holokauszt nem történt meg.

A náci nagyinak csütörtökön kellett volna börtönbe vonulnia, ám nem jelent meg abban az időpontban a börtön bejárata előtt, így a rendőrök vitték be.

A holokauszttagadás bűncselekmény Németországban, amelyért öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki büntetésként.

 


Forrás: https://888.hu/article-rendorok-csaptak-le-a-naci-nagyira-nemetorszagban

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn