Letartóztatták a bajorországi vonatbaleset felelősét

Összeütközött egy személyszállító- és egy tehervonat hétfő este a bajorországi Aichach helység közelében, az Ingolstadtot Augsburggal összekötő vonalon. A balesetben ketten meghaltak és 14-en megsérültek – közölték a hatóságok.

A balesetet az első jelek szerint emberi mulasztás okozhatta: a rendőrség őrizetbe vette az ütközés idején szolgálatban lévő forgalmi irányítót.

Forrás: AFP/Christof Stache

A személyszállító vonat 37 éves vezetője és egy 73 éves utas meghalt, két sérült állapota súlyos – mondta a német vasúttársaság szóvivője. A tehervonat vezetője nem sérült meg.

A tehervonat állt, amikor a személyszállító vonat nekiütközött, de a szerelvények nem siklottak ki. A forgalom a pályaszakaszon szünetel, pótlóbuszok helyettesítik a vasúti közlekedést.

Hétfőn ez volt a második halálos vasúti baleset Bajorországban, korábban egy vonat ütközött össze egy személyautóval egy sorompó nélküli kereszteződésben a Starnberg-tó melletti Seeshauptban. Az autó vezetője és utasa meghalt.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180508-letartoztattak-a-hetfoi-bajororszagi-vonatbaleset-feleloseit.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn