Újabb újságírót ért kegyetlen támadás a saját házánál - hatalmas tömeg vonult utcára

A saját házánál érte támadás az újságírónőt /Fotó: AFP

A saját házánál érte támadás az újságírónőt /Fotó: AFP
 

Rálőttek egy montenegrói oknyomozó újságíróra kedd este, a támadás miatt pedig szerdán több százan vonultak utcára azt követelve a hatóságoktól, hogy találják meg a támadót, és biztosítsák a biztonságos munkát az újságírók számára.

Olivera Lakicra, a podgoricai Vijesti című napilap munkatársára kedden késő este lőttek rá eddig ismeretlen elkövetők a háza előtt. Az újságírónő jobb lába sérült meg, kórházba szállították, nincs életveszélyben - közölték a hatóságok.

Az ellenzéki napilap oknyomozó újságírójára nem először támadtak rá, 2012-ben megverték. A támadót később elfogták, és kilenc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, ám egy új amnesztiatörvény miatt korábban szabadult, és a felbujtó kilétére soha nem derült fény. Olivera Lakic hat évvel ezelőtt és most is a cigarettacsempészettel kapcsolatos cikkeket közölt lapjában.

Néhány hónappal korábban egy szlovák oknyomozó újságírót és párját végezték ki otthonuknál /Illusztráció: AFP
 
 
 

A hivatalos adatok szerint az utóbbi 15 évben legalább egytucatnyi támadás érte a montenegrói újságírókat - hívták fel a figyelmet szerdán azok a tiltakozók, akik a kormány székháza előtt gyűltek össze. A főként újságírókból, civilekből és ellenzéki politikusokból álló tiltakozó tömeg azt követeli a kormánytól, hogy mihamarabb göngyölítse fel az ügyet, és tegye lehetővé, hogy az újságírók biztonságban dolgozhassanak az Adria-parti országban.

Mint ismert, február végén a 27 éves szlovák újságírót, Jan Kuciakot és párját, Martina Kušnírovát támadták meg hasonló módon Nagymácsédon. Közös otthonukban lőtték agyon a párt. Az akkori gyilkosság összefüggésbe hozható Kuciak munkásságával is legutolsó cikke éppen a szlovák kormány és az olasz maffia összefonódásáról szólt.

(MTI)

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/krimi/ujabb-ujsagirot-ert-kegyetlen-tamadas-a-sajat-hazanal-tuntetes/777zw2h

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn