Megpróbáltak eltitkolni migránsok által elkövetett nemi erőszakot

Afgán migránsok megerőszakoltak két 14 éves dán lányt. A rendőrség kezdetben megpróbálta ezt eltitkolni a közvélemény elől, az esettel kapcsolatosan egy hónapon át semmit sem közöltek. Csupán akkor hoztak nyilvánosságra információkat, miután elfogták az erőszakolókat. A dánok körében emiatt hatalmas felháborodás tapasztalható.

Március 31-én két afgán illegális bevándorló Esbjerg egyik bevásárlóközpontjának a mosdójában megerőszakolt két 14 éves helyi lányt – írja a Breitbart a dán Jydske Vestkysten című hírportál információira hivatkozva.

Esbjerg városaForrás: AFP/Hemis.fr/Bibikow Walter

A rendőrség erről egy hónapon át nem adott ki semmilyen információt, még az erőszak tényét sem közölték.

A dánok a bűncselekményről csupán múlt héten értesültek, mikor a rendőrség letartóztatta a két erőszakolót: egy 16 éves és egy 20 éves afgán migránst.

A letartóztatás tényét akkor a hatóságok közölték a sajtóban is.

Az újságírók és a közvélemény – teljesen jogosan – fel vannak háborodva, mivel a rendőrség egy hónapon át eltitkolta a bevándorlók által elkövetett erőszakot.A hatóságok most azzal védekeznek, hogy csupán a két, erősen „traumatizált" lányt akarták megvédeni a hírzárlat által.

Esbjerg lakói félnek a történtek miatt, sokan sötétedés után már nem mernek kimenni az utcára és a bevásárlóközpontot is kerülik. Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180509-megprobaltak-eltitkolni-egy-nemi-eroszakot-daniaban.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn