Megvétózta a "gendertörvényt" a portugál elnök

 
A festői Portugáliában a migrációs, a gazdasági és a társadalmi válságok közepette olyan fontos ügyekkel is foglalkoznak a liberális politikusok, mint például a "gendertörvény". Az ország elnöke most ennek a felettébb fontos és minden bizonnyal a társadalom egészét érintő kérdésnek mutatott be egy jókorát.

A portugál elnök nem írta alá azt a törvényt, ami megkönnyítette volna, hogy megváltoztassák biológiai nemüket azok, akik más nemhez tartozóknak érzik magukat. A törvényt április 13-án elfogadta a parlament, de Marcelo Rebelo de Sousa elnökként élt vétójogával.

A jogszabály lehetővé tette volna, hogy 16 éves kor felett, orvosi vizsgálat nélkül a polgárok jogi értelemben nemet változtassanak.

Jelenleg ehhez két feltétel szükséges: a kérvényezőnek be kell töltenie 18. életévét, és orvosi papírt kell csatolnia.

Az államfő azzal a kitétellel küldte vissza a parlamentnek a törvényjavaslatot, hogy fontolják meg a képviselők a 16-18 év közötti korosztály esetében a szülői vagy törvényes képviselői hozzájárulás szükségességét.

Mondanunk sem kell, a döntés óriási felháborodást váltott ki, a nemi öntudatosság földi bálványai Trump és Putyin után most a konzervatív, normalitást képviselő elnököt kezdték el gyűlölni.

 


Forrás: https://888.hu/article-megvetozta-a-gendertorvenyt-a-portugal-elnok

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn