Nicaraguában fegyveresek lőtték az egyetemet elfoglaló diákokat

Fegyveresek rohamozták meg a nicaraguai főváros, Managua Műszaki Egyetemének az épületét csütörtökön, írja az MTI. A támadásban tüzet nyitottak az egyetem épületére, egy diák életét vesztette és 11-en megsebesültek - közölte pénteken a helyi diákképviselet.

Victor Cuadras, az egyik diákszervezet szóvivője elmondta: az elkövetők civilbe öltözött rendőrök vagy Daniel Ortega elnök marxista Sandinista Nemzeti Felszabadítási Frontjának (FSLN) ífúsági szervezetének a tagjai lehettek.

Az egyetemet diákok foglalták el korábban, őket akarták kiűzni. Hivatalosan ugyanakkor nem erősítették meg a diák halálát. A Canal 15 hírtelevízió viszont egy másik halálesetről is beszámolt, s információi szerint 18-an sebesültek meg a történtek során.

 

Helyi idő szerint a reggeli órákban támadás érte a szintén diákok ellenőrzése alá került Universidad Nacional Autónoma de Nicaragua egyetemet is. Szemtanúk szerint az oktatási intézményre leadott lövésektől többen megsebesültek.

"A nicaraguai kormány vadászatot indított a diákság, és a minket támogató emberek ellen. Ez már háború" - mondta Cuadras. Francisco Díaz rendőrfőnök-helyettes a Sandinista rádiónak viszont azt mondta, hamisak a rendőrség állítólagos támadásairól szóló jelentések.

 

 Forrás: https://index.hu/kulfold/2018/05/11/nicaraguaban_fegyveresek_lottek_az_egyetemet_elfoglalo_diakokat/

Index

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn