?>

Elfogták a horvát rendőrök a migránsokat csempésző kisbusz sofőrjét

Hiába szökött az erdőbe, elfogták azt a sofőrt, aki még szerdán hajtott neki a horvát rendőröknek egy migránsokkal teli kisbusszal. 

Egy migránsokat szállító kisbusz hajtott neki a horvát rendőröknek a horvát határ közelében még szerdán. A rendőrök próbálták figyelmeztetni a kisbuszt, de az nem állt meg, így végül rálőttek a furgonra. A sofőr kiugrott a kocsiból, és egy közeli erdőbe szökött. Most elfogták a kisbusz vezetőjét.

 A sofőrről annyit közölt horvát belügyminiszter, hogy külföldi állampolgárságú. Hozzátette, hogy a rendőrök szabályszerűen jártak el, mikor lőni kezdtek, nem tudhatták, hogy a furgonban emberek vannak.

A kisbuszban 29 iraki és afganisztáni migránst találtak.Tizenöt gyerek is volt köztük, akik közül ketten megsebesültek a lövésektől. A migránsok nemzetközi védelmet kértek Horvátországtól.

A horvát rendőrség még csütörtökön feltartóztatott egy német rendszámú furgont is, aminek szerb sofőrjét embercsempészetért vették őrizetbe, 11 afgánt akart bevinni az országba.

Négy horvát is megpróbált Boszniából migránsokat becsempészni Horvátországba, a helyi rendőrség őket is elfogta.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180601-elkaptak-a-migransokat-szallito-kisbusz-soforjet.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn