Kitört a Fuego vulkán Guetamalában, többeket elnyelt a láva

Kitört a Fuego (tűz) nevű vulkán Guetamalában vasárnap, legalább hat ember meghalt, húszan megsérültek és többen eltűntek.

A nagy erővel kitörő tűzhányó sűrű fekete füstöt lövellt mintegy 6-10 kilométeres magasságba, és hamuval terítette be a környékbeli területeket. Beszámolók szerint a fővárosra, Guatemalavárosra is hamu hullott.

A közép-amerikai ország katasztrófavédelme közölte: az ország déli részén fekvő vulkánból a feltörő láva beáramlott Rodeo településére, melyről folyamatosan mentik ki az embereket. A vulkánhoz közeli településekről nagyjából 300, az EFE spanyol hírügynökség szerint összesen pedig mintegy 2000 embert evakuáltak, és helyeztek el átmeneti szállásokon.

Idén másodszor tört ki a Fuego vulkánForrás: AFP/Notimex

A lávafolyam egyik szemtanúja azt mondta a Diario de Centroamerica nevű hírlap internetes felületének, hogy sok embernek nem sikerült elmenekülnie, félő, hogy a láva elnyelte őket.
A vulkánkitörés miatt Guatemalaváros La Aurora nemzetközi repülőterét lezárták.

A fővárostól mintegy 40 kilométerre délnyugatra fekvő, 3763 méter magas tűzhányó másodjára tört ki az idén, a vasárnapi volt az utóbbi idők legerőteljesebbje. Guatemala 32 vulkánja közül a Fuego a legaktívabb.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180604-kitort-a-fuego-vulkan-guetamalaban-tobben-meghaltak.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn