Terjed a kanyaró Kelet-Szlovákiában

Járványszerűen terjed a betegség a kelet-szlovákiai Nagymihályi járásban, azon belül Deregnyő (Drahnov) községben: a Szlovák Közegészségügyi Hivatal szóvivője elmondta, hogy eddig 20 kanyarógyanús esetet jegyeztek fel – legfőképp Deregnyőből –, amelyekből 6 esetben erősítették meg a kanyaró tényét.

A páciensek egyikénél sem jelentkeztek szövődmények. „Megtettük az előzetes intézkedéseket a betegség terjedésének megakadályozása végett” – tette hozzá Dasa Racková, aki szerint a kanyaróvírust Nagy-Britanniából hazaérkező szlovákok hozták be.

Jana Fedáková, a nagymihályi kórházat fenntartó Svet zdravia társaság szóvivője elmondta, hogy a betegekkel kapcsolatba kerülő egészségügyi személyzet legkevesebb egy tagja is megfertőződött a vírussal. “Jelenleg egy megerősített kanyarós diagnózisunk van a nagymihályi kórház egyik alkalmazottja esetében, aki már kezelésben részesül, egy másik alkalmazott esetében még folyamatban vannak a tesztek” – mondta.

A kanyaró erősen fertőző betegség,  az esetek többségében ugyan gyógyítható, de halálos kimenetelű komplikációk is előfordulhatnak.

 


Forrás: https://888.hu/article-terjed-a-kanyaro-kelet-szlovakiaban

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn