Kiraboltak az utcán egy 100 éves asszonyt - belehalt a sérüléseibe

Zofija Kaczan éppen a templomba tartott, amikor valaki hátulról leütötte és ellopta a retiküljét. 

Május 28-án reggel a nyílt utcán támadták meg a 100 éves asszonyt az angliai Derbyben, aki a támadás során több sérülést is elszenvedett, többek között az arcán, nyakán. Szerda reggel Zofjia Kaczan belehalt sérüléseibe – közölte a Derbyshire rendőrség.

„Ez a rablás borzalmas – mondta Darren De'ath főfelügyelő. Kaczan asszony a közösség kedvelt és megbecsült tagja volt, ez ezért is undorító."

Az idős hölgynek még sikerült személyleírást adnia a rablóról, mielőtt meghalt. Elmondta a rendőröknek, hogy hátulról ütötték le, a földre esett, majd ezután a tolvaj elvette a táskáját. A rablás kapcsán letartóztattak egy 39 éves férfit még a hét elején.

A zöld műbőrtáskát később megtalálták nem messze a támadás helyszínétől.

Forrás: Derbyshire Police

"Derbyben vannak olyan emberek, akik ismerhetik a brutális támadót, ezért felszólítottam őket, hogy áruljanak el minden olyan információt, ami segíthet az elfogásában, és bíróság elé állításában" - mondta a főfelügyelő.

A nyomozók még keresnek egy bézs színű autót is, amit a helyszínen láttak.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180606-kiraboltak-az-utcan-egy-100-eves-asszonyt.html

Origo