Tizennyolc embert ölt meg a felrobbanó lőszer Bagdadban

Legalább 18 ember meghalt és több mint 90-en megsebesültek egy lőszerrobbanásban Bagdad észak-keleti, Szadrváros nevű kerületében, egy síita mecset közelében. A lőszer az átszállításakor robbant be - közölte egy iraki rendőrforrás szerdán.

A robbanás következményeiről készült, világhálóra feltöltött felvételeken teljesen megsemmisült épületek és gépjárművek láthatóak. Előzetes értesülések szerint legalább 15 ház dőlt össze, és sok lakos a romok alatt rekedhetett. A robbanás helyszínéről felszálló gomolygó füstöt kilométerekről is lehetett látni.

Az iraki belügyminisztérium rövid tájékoztatása szerint a tragédiához közeli mecsetben tárolt lőszerek robbantak fel, amikor épen egy autóba szállították át. A hatóságok nyomozást indítottak a robbanás körülményeinek kivizsgálására. Az állami televízió korábban civilek elleni támadásként számolt be a történtekről.

Szadrváros Muktada asz-Szadr befolyásos síita hitszónok hátországa, akinek politikai szövetsége nyerte az Iszlám Állam terrorszervezet feletti győzelem 2017 decemberi iraki bejelentését követő első parlamenti választásokat májusban.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180607-18-embert-olt-meg-a-felrobbano-loszer-bagdadban.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn