Akár négy hónapba is telhet, mire kimenekítik a barlangban rekedt gyerekeket

Fotó: FACEBOOK

Fotó: FACEBOOK
 

Előreláthatóan még négy hónapig nem tudják a felszínre hozni a thaiföldi barlangban rekedt focicsapatot.

A 10 és 16 év közötti gyerekek, illetve edzőjük még június 23-án tűntek el, és csak kilenc nappal később találtak rájuk egy Bangkoktól 1000 kilométerre található barlangrendszerben.

A 12 diák és edzőjük kimenekítése csak akkor lehetséges, ha a vízszint visszahúzódik, ám szakértők szerint a biztonságos vízszint elérése akár négy hónapig is tarthat. Ez idő alatt a focicsapatnak búvárok szállítanak minden nap tápanyagban dús élelmiszereket és gyógyszereket. Miután a csapatot megtalálták, orvosi vizsgálatokat végeztek rajtuk, de az állapotuk szerencsére kielégítő. Emellett a gyerekek búvároktatást is kapnak, hogy biztonságosabban és könnyebben közlekedhessenek a vízzel teli barlangrendszerben.

Csiang Rai tartomány kormányzója, Narongsak Osottanakorn közölte: „Biztonságban vannak, de ez még nem jelenti a küldetés végét. (...) A terv az, hogy elvezetjük a vizet a barlangból, aztán kihozzuk őket”.

A magas vízszintet az esős évszak okozza, ami miatt a barlang mindig újra megtelik vízzel. Ez az oka annak, hogy a vízelvezetést nem tudják megoldani az esős évszak végéig, ami általában szeptember-október környékére esik.

(Index)

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/negy-honap-is-lehet-mire-kimenekitik-a-barlangban-rekedt-gyerekeket/wh657sf

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn