Trump lezárta a pozitív diszkrimináció korszakát

A Trump-kormányzat kedden visszavonta az oktatási intézményekbe történő felvételre vonatkozó pozitív diszkriminációs irányelveket, amelyek a jelentkező faji hovatartozásának figyelembe vételére bátorítottak. Ezzel Trump Barack - a párizsi klímaegyezményből való kilépés, az egészségbiztosítás átalakítása vagy az iráni atommegállapodás után - Obama újabb intézkedését törölte el.

A volt amerikai elnök 2008-as hatalomra kerülése után az oktatási minisztérium irányelveket adott ki, amelyek bátorították a pozitív diszkriminációt, azaz azt, hogy vegyék figyelembe a különböző oktatási intézményekbe jelentkezők faji hovatartozását. Az Obama-kormányzat minisztériumai arra buzdították az oktatási intézmények vezetőit, hogy "diverzifikálják", tegyék "sokszínűbbé" hallgatóik összetételét. Ezek az irányelvek nem bírtak kötelező érvénnyel, de azért a Trump-kormányzat visszavonta őket, és a Bush-kormányzat "fajilag semleges módszeré"-hez kíván visszatérni.

Jeff Sessions igazságügyi miniszter tavaly novemberben felkérte a tárcánál az illetékes szakembereket, hogy vizsgálják felül az eddigi, megítélése szerint a törvények, az alkotmány és a legfelsőbb bíróság adta lehetőségeken túlmenő gyakorlatot.

(MTI)Forrás: https://index.hu/kulfold/2018/07/04/trump_pozitiv_diszkriminacio_jeff_sessions/

Index

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn