Zavarta egy brit város lakóit a sok angol zászló

Az egyik ilfordi boltos úgy döntött, felpörgeti az Oroszországban zajló világbajnokság idejére az üzletét. Mivel a briteknek szurkol, így angol zászlókkal tűzdelte tele a boltját. Ám nem várt fordulatot okozott az ügyben, hogy a helyieket "sértette", hogy a lobogóval kell szembesülniük, mikor elhaladnak a bolt előtt. Emiatt a tulaj viszont úgy döntött: még többet rak ki.

Többen is zaklatni kezdték annak a brit boltnak a tulajdonosát, aki angol zászlókkal tűzdelte tele üzletét a focivébé idejére. Az ilfordi vállalkozónak először leveleket kezdtek küldeni, melyekben azt követelték, hogy haladéktalanul távolítsa el a sértő zászlókat (melyek Anglia hivatalos lobogói), mivel a tulajdonos maga is indiai, így nem vet rá jó fényt, ha a korábbi gyarmattartójának lobogójával díszíti üzletét. 

Rossz zászlót tettél ki, ne feledd, honnan jöttél"

– állt az egyik levélben. 

A tulajdonos erre úgy reagált, hogy még több zászlót tett ki, így már csak a vak nem veszi észre, mik vannak kitéve nála. A tulaj később elmondta, amellett, hogy indiai, britnek is érzi magát, ezért is érezte úgy, hogy ezzel a gesztussal az angolokat támogatja az oroszországi vébén.

Az elmúlt harminc évben, mindig raktunk ki angol zászlókat, büszkék vagyunk arra, hogy városszerte csak mi drukkolunk így a csapatnak"

– mondta az üzlet egyik munkatársa.

A brit királyi posta, a Royal Mail dolgozóinak megtiltották, hogy munka közben zászlóval jelezzék, kinek drukkolnak. Mindezt biztonsági és egészségügyi okokkal magyarázták. A korlátozás országszerte 125 ezer embert érint.  

Azonban nemcsak a posta, hanem a JD Wetherspoon nevű kocsmalánc is megtiltotta, hogy kifüggesszék a zászlókat az egységeikben. Ők összesen 880 sörözőt üzemeltetnek. 

Anglia zászlaja egyike Európa legrégebben ismert nemzeti jelképeinek. Az egyszerű lobogó fehér alapon vörös keresztet ábrázol, amely az ország védőszentjére, a sárkányölő Szent Györgyre utal.

 


Forrás: https://888.hu/article-zavarta-egy-brit-varos-lakoit-a-sok-angol-zaszlo

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn