Soros helyi katonái Szlovákiában is nyíltan beszálltak a kampányba

Levetette az álarcát a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés azzal, hogy beszállt a választási küzdelembe - jelentette ki kedden Robert Fico, a legerősebb szlovák kormánypárt, az Irány - Szociáldemokrácia elnöke, aki a belpolitikai válság idején még tömegtüntetéseket tartó fenti szervezet vezetőit "Soros gyerekeinek" nevezte. A lemondani kényszerült szlovák miniszterelnök korábban már többször is összefüggésbe hozta Soros György milliárdos személyét a tavasszal kialakult belpolitikai válsággal, amelyet külföldről szervezett államcsínykísérletnek minősített.

Robert Fico erről pozsonyi sajtótájékoztatóján beszélt, ahol egyebek mellett arra reagált, hogy a Tisztességes Szlovákiáért - amely eddig kizárólag politikamentes, civil kezdeményezésként jellemezte magát - gyakorlatilag beszállt az őszi helyhatósági választások küzdelmébe, amikor támogatásáról biztosított több olyan jelöltet, akik nagyobb városok főpolgármesteri tisztségéért akarnak indulni.

Robert Fico, szlovák miniszterelnökForrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A Tisztességes Szlovákiáért egy nappal korábban jelentette be, hogy három szlovákiai nagyvárosban - Pozsonyban, Nyitrán és Zsolnán - függetlenként induló főpolgármester-jelölteket támogat a novemberi helyhatósági választásokon.

Olyannak mutatták magukat, mint egy szép kezdeményezés, aminek semmi köze nincs a politikához, de becsaptak mindenkit" - véleményezte a teljes kormányátalakítással végződő szlovák belpolitikai válságban vezető szerepet betöltő Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezést Robert Fico. Hozzátette: ha a kezdeményezés vezetői be akarnak szállni a politikai küzdelembe, alapítsanak pártot, és ne egy civil szervezet szerepében tetszelegjenek, amelyet aztán politikai mozgalommá alakítanak.
Nagyon rossz lenne, ha az országot nem a polgárai által választott politikusok, hanem külföldi pénzemberek irányítanák" - hangsúlyozta Fico, aki szerint pártja jó eredményt fog elérni az őszi helyhatósági és a 2020-ban esedékes parlamenti választásokon is.

Nekem mindegy, mit beszélnek ezek a Soros-gyerekek, mi jó eredmény elérésére készülünk a helyhatósági választásokon és a következő parlamenti választáson is, amely után kormányt akarunk alakítani" - szögezte le Robert Fico.

Robert Fico szlovák miniszterelnök.Forrás: MTI/EPA/Jakub Gavlak

A lemondani kényszerült szlovák miniszterelnök korábban már többször is összefüggésbe hozta Soros György milliárdos személyét a tavasszal kialakult belpolitikai válsággal, amelyet külföldről szervezett államcsínykísérletnek minősített. Fico kijelentései a többnyire külföldi kézben lévő liberális szlovák sajtót arra késztették, hogy "cenzúrázza" a volt miniszterelnök olyan kijelentéseit, amelyekben Soros is említésre kerül.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180703-soros-helyi-civiljei-szlovakiaban-is-nyiltan-politizalnak.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn