Legalább nyolc embert ölt meg egy ápolónő

Őrizetbe vettek a brit rendőrök egy egészségügyi dolgozót, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolt nyolc csecsemőt, és meg akart ölni további hatot a nyugat-angliai Chester egyik kórházának újszülött osztályán.

Egyelőre nem közöltek részleteket a gyanúsítottról, csak annyit lehet tudni, hogy egy nőről van szó.

A rendőrség keddi közlése szerint nyolc esetből indultak ki, de ez a szám tovább nőhet. 2015 márciusa és 2016 júliusa között bekövetkezett 17 haláleset és 15, nem halálos kimenetelű keringés-összeomlás körülményeit vizsgálják.

Az ügy természete és a folyamatban lévő vizsgálatok részeként számos szakorvossal egyeztettünk annak érdekében, hogy biztosítsuk a nyomozás lehető legalaposabb lefolytatását" - mondta Paul Hughes felügyelő, a nyomozás vezetője. A rendőrség naprakészen tájékoztatja az áldozatok hozzátartozóit minden fejleményről - tette hozzá.

Ian Harvey, a kórház igazgatója úgy fogalmazott: nem volt könnyű elhatározni magunkat, hogy megkérjük a rendőrséget: nyomozzon az ügyben. De mindent meg kell tennünk, amit tudunk, hogy megérthessük, mi történt itt, és megadhassuk a családoknak az általuk oly kétségbeesetten áhított válaszokat."A kórház hivatalosan arra kérte a hatóságot, zárja ki, hogy a csecsemők nem természetes halállal haltak meg.Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20180703-gyerekeket-olt-meg-egy-aplono-angliaban.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn