Vudu mágiával kényszerítette szexre áldozatait a libériai migráns

Az Egyesült Királyság birminghami bírósága 14 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy libériai származású nőt, aki nigériai nőket futtatott egy német bordélyházban. A nő vudu mágiával vette rá az áldozatait, hogy egy szót se szóljanak az egészről.

A libériai születésű brit nőt modern rabszolgaság vádjával ítélte el a bíróság. Josephine Iyamu, avagy Madame Sandra létrehozott egy olyan szervezetet a nigériai Benin városában, ami a nők és a családok jobb életéért harcolt. Így könnyen kapcsolatot tudott teremteni az áldozataival. Akiket kiválasztott, azoknak jobb életet ígért Európában.

Iyamu legalább 5 nigériai nőt kényszerített arra, hogy hűségesküt tegyenek neki, mielőtt megkezdik az útjukat az Európai Unióba. Az áldozatok egy vudu ceremónián vettek részt, amit egy vudu pap vezetett. A szertartás keretein belül meg kellett enniük egy csirke szívét, olyan vért kellett inniuk, amiben férgek voltak, valamint a bőrüket meg kellett vágniuk egy pengével. Arra tettek ígéretet, hogy Iyamu bandájának  38 ezer eurót fizetnek a németországi útért, valamint azt is megígérték, hogy nem szöknek meg és nem mennek a rendőrségre.

Az öt nőt Észak-Afrikán és a Földközi-tengeren keresztül szállították Európába egy életveszélyes úton során. Az összes áldozatot ki kellett menteni a hajóról, majd végül egy menekülttáborba kerültek Olaszországban.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter már többször hangoztatta, hogy nem szabad megengedni az úgynevezett civil szervezeteknek, hogy migránsmentő hajót üzemeltessenek, mert csak az emberkereskedőket támogatják munkájukkal. Ezért elsőként az Aquarius majd a Lifeline migránsmentő hajótól is megtagadta a kikötést Olaszország.

Miután megérkeztek Németországba, ahol legális a prostitúció, arra kényszerítették őket, hogy bordélyházakba dolgozzanak. Iyamu havonta legalább 1 500 eurót követelt tőlük. Azzal fenyegette meg az áldozatait, ha nem fizetnek, akkor bajuk esik és a családjuk is szenvedni fog.

@Gidi_Traffic A London-based nurse,Josephine Iyamu, who used voodoo threats to traffick vulnerable women from Nigeria to Germany to work as prostitutes has been jailed for 14 years.Iyamu exposed her five victims to a “real and significant” risk of death pic.twitter.com/E3TYMthQUu

— AustynZOGS (@Austynzogs) 2018. július 4.

Egy trieri bordélyház tulajdonosa értesítette a rendőrséget, miszerint az a gyanúja, hogy az egyik alkalmazottnak hamis az útlevele. Majd beindultak az események, a német, a brit és a nigériai rendőrség együttműködve göngyölítette fel az ügyet. Iyamut tavaly augusztusban tartóztatták le.

A libériai származású brit nő azonban nem fogadta el, hogy lebukott, több tisztségviselőt megvesztegetett, és elintézte, hogy letartóztassák az áldozatok hozzátartozóit Nigériában. A bíróság ezért is felelősségre vonta a szexrabszolgatartás mellett.

Az ENSZ szerint több ezer nigériai nőt kényszerítenek szexre és szinte rendre mindegyikük részt vesz egy vudu rituálén, mielőtt megkezdik a munkát Európában. A szertartás lényege, hogy meggyőzzék a nőket, hogy a családtagjaik betegek lesznek vagy meghalnak, ha nem engedelmeskednek. II. Oba Ewuare uralkodó ezért 2018 márciusában eltörölte a vudu szertartásokat és megátkozta a szexrabszolga kereskedőket és azokat a papokat, akik segítenek az emberkereskedőknek annak végrehajtásában.

 


Forrás: https://888.hu/article-vudu-magiaval-kenyszeritette-szexre-aldozatait-a-liberiai-migrans

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn