Egy 12 éves párizsi migráns bevallotta, hogy a franciák fosztogatásából él

A 12 éves migráns, Abed újságíróknak arról mesélt, hogy ő és a családja a francia főváros gazdagabb negyedeiben élők kirablásából tartja el magát. Ezenkívül még kábítószert is szokott árulni.

Abed Párizs szegényebb, 15. kerületében él, a Falguière nevű metrómegálló közelében.

A családjával egy magas panel ötödik emeletén, egy 5 szobás lakásban lakik, ahol vele él a szülein kívül két idősebb bátyja, három nővére és a kishúga is - mondta a Zone d'Expression Prioritaire című francia lap újságíróinak.

A környék nagyon lerobbant és szinte kizárólag migránsok lakják.

Párizs 15. kerületeForrás: AFP/Photo12/Gilles Targat

Gyakorlatilag mindent ellep a kosz, a bűnözés miatt pedig már a rendőrök sem mernek oda kimenni, tehát egy no-go zóna lett.Abed úgy próbál pénzt szerezni, hogy elhagyva Falguière-i migránsgettót, a város gazdagabb negyedeibe megy, zsebtolvajlás céljából.Általában nem egyedül szokott rabolni, hanem a barátaival együtt.

Lopott már pénzen kívül okostelefont, drága táskát és márkás kabátot is.
Így havonta akár 500-600 eurót tud keresni, emiatt nem kell kérjen a szülőktől pénzt, igaz azok nem nagyon tudnának neki adni, mivel nincs miből.

Amúgy a szülők is bűnözésből élnek.

Szerinte a franciák másképp tekintenek rá, mivel nem fehér és szegény.

Saját bevallása alapján Falguière-ben rengeteg migránsgyerek él az utcán, akik lopásból, koldulásból és kábítószer árulásából tartják fenn magukat.Az ilyen no-go zónák irányítását már rég átvették az arab vagy fekete bevándorlók.

 Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180705-prizsban-a-migrangyerekek-bunozesbol-elnek.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn