A nantes-i migránslázadást kirobbantó Aboubakar maffiózó volt

A migráns kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott, szervezett bűnözésben vett részt, és hamis személyi igazolvánnyal rendelkezett. Ezekért korábban többször is letartóztatták. Miután ellenállt az igazoltatásnak lelőtte egy rendőr, de előtte még elgázolt egy másik rendőrt.

A 22 éves Aboubakar F. halála miatt migránslázadás tört ki Nantes három no-go zónájában, Breilben, Malakoffban és Dervallieresben.

Nantes a migránslázadás utánForrás: AFP/Sebastien Salom Gomis

A francia belügyminisztérium összesítése szerint nyolc épületet, köztük egy bevásárlóközpontot, valamint több parkoló autót is felgyújtottak a dühöngő migránsok, a kiérkező rendőröket pedig több helyszínen megdobálták - írja a Valeurs actuelles című francia lap.

Most kiderült, hogy Aboubakar F. egy visszaeső bűnöző volt, aki kábítószer-kereskedelemmel foglakozott.

Ezért korábban többször is letartóztatták.Legutóbb szervezett bűnözés és betöréses rablás miatt adtak ki ellene elfogatóparancsot még 2015. június 15-én.

A migráns hátterű bűnöző ráadásul hamis személyi identitással is rendelkezett, a rendőrök találtak nála egy Mamadou D. névre kiállított igazolványt.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180705-visszaeso-bunozo-volt-a-migranslazadas-soran-meghalt-migrans.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn