Zátonyra futott egy komp Indonéziában, a túlélők a felborult hajó oldalán várták a mentést

31 halálos áldozata van egy indonéziai kompbalesetnek, a léket kapott hajó 139 utassal a fedélzetén kedd délután futott zátonyra Sulawesi szigetének partjai előtt, írja a Newsweek. 

Az MTI beszámolója szerint a Lestari Maju nevű komphajó léket kapott, és kapitánya ezért szándékosan zátonyra vezette a sekély vizekben, hogy megmenthesse utasainak életét – mondta Agus Purnomo, az tengeri szállítmányozásokért felelős indonéziai hivatal vezetője újságíróknak. A kapitány igyekezete ellenére az oldalára dőlt hajóból utasok ugrottak és estek ki a tengerbe, közülük többen megfulladtak. Részben azért, mert a a magas hullámok miatt a mentőhajók óvakodtak a Lestari Maju közelébe menni.

 

A baleset Sulawesi (Celebesz) partjaitól 300 méterre történt. A hatóság által közzétett felvételeken az erősen megdőlt hajó fedélzetébe kapaszkodó utasokat és a tengeren sodródó, mentőmellényt viselő embereket lehetett látni.

Júniusban az észak-szumátrai Toba-tavon süllyedt el egy komphajó 188 utassal. Akkor a szerencsétlenségnek mindössze 21 túlélője volt.Forrás: https://index.hu/kulfold/2018/07/05/zatonynak_csapodott_egy_inoneziai_komp_az_utasok_a_felborult_hajo_oldalan_vartak_a_mentest/

Index

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn