Elfogyott az oxigénje és meghalt a mentőbúvár, aki oxigénpalackokat vitt a barlangban rekedt thai gyerkeknek

A 38 éves Samarn Kunan életét vesztette a mentési előkészületek közben /Fotó: Facebook

A 38 éves Samarn Kunan életét vesztette a mentési előkészületek közben /Fotó: Facebook
 

Borzasztó tragédia történt egy mentési kísérlet előkészületeikor Thaiföldön. Egy korábbi kommandós önként segített az áldozatok megmentésében, de életét veszítette a helyszínen.

Pár napja 25 éves futballedzőjükkel ragadt bent 12 thai fiú egy barlangban. Szakértők szerint a csapat akár hónapokra is beszorulhat, amennyiben a monszun még jobban elárasztja azt.

Mentőalakulat érkezett tehát a helyszínre, hogy megmentse a fiatalok életét. Az önkéntes Sergeant Samarn Kunan (38), thaiföldi mentőbúvár altiszt is tagja volt a mentőcsapatnak, aki az előkészületek közben életét vesztette. A férfi halálát az oxigén hiánya okozta a csatornában, miközben oxigén tankokat helyezett el a barlang különböző pontjain a mentőkísérlet részeként. Kunan helyi idő szerint hajnali két órakor fulladásos halált halt, amikor már nem érte el a legközelebbi vezérlési központot, ahol ismét levegőhöz juthatott volna.


A férfi önkéntesként jelentkezett más mentőbúvárokkal együtt, hogy segítsen a gyerekeken /Fotó: Instagram
 

A csapdába esett fiúk élete nagy veszélyben van, különösen így, hogy egy szakember már életét veszítette a munkálatok során. A 11-16 éves fiúk napok óta nem jutottak élelemhez, így lelkileg és fizikailag is le vannak gyengülve. A szűk kis csatornákon való kijutás még a tapasztalt búvárok számára is kockázatos lenne, a bentragadt fiatalok között pedig akad olyan is, aki egyáltalán nem tud úszni. A mentőalakulat ezért alternatív módot keres a fiúk kiszabadítására, azt tervezik, hogy lecsökkentik a vízszintet, majd felülről mentik ki az áldozatokat. - írja a DailyMail.

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/veszhelyzet/elfogyott-az-oxigenje-es-meghalt-a-mentobuvar-aki-oxigenpalackokat-vitt-a-barlangban/vzqp591

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn