Tbc-fertőzés veszélye miatt lezártak egy kórházat Baltimore-ban

Tuberkulózisfertőzés veszélye miatt csütörtökön, helyi idő szerint a délutáni órákban lezárták a Baltimore-i Johns Hopkins kórházi központ egy részét és a környező utcákat.

A Baltimore Sun című helyi lap és a CBS televízió tudósítása szerint tuberkulózis baktériumokkal teli fiolák törtek össze a kórházi komplexum rákkutatással és -gyógyítással foglalkozó részlegében.

Az Egyesült Államok egyik legnevesebb kutató és gyógyító egészségügyi központja körüli utcákat lezárták, és több kórházi épületet kiürítettek.

Kiürítették az épületet

A kórház közleménye szerint az épületkomplexum rákkutatással foglalkozó két részlegét összekötő folyosón, szállítás közben törhettek el az ampullák. A bennük lévő baktériumot kutatási célokra használták volna. Az incidens környékén tartózkodó orvosokat, nővéreket és betegeket elkülönítették, és elővigyázatosságból a rákkutató központ mindkét épületét kiürítették. A kórház azonnal megindította a vizsgálatot.

A tuberkulózis leggyakrabban a tüdőt támadja meg, a baktériumok cseppfertőzéssel terjednek.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180706-tuberkulozisfertozes-veszelye-miatt-lezartak-egy-kozponti-korhazat-baltimoreban.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn