Sokan meghaltak tűzijáték-robbanásokban Mexikóban

Legkevesebb 17 ember életét vesztette, és 31-en megsérültek abban a robbanássorozatban, amely tűzijátékok miatt következett be Mexikóváros térségében csütörtökön – közölték a mexikói hatóságok a Twitter internetes közösségi oldalon.

A helyi sajtó úgy tudja, hogy két robbanás történt egymás után. A mexikói hatóságok közölték, hogy a halálos áldozatok között több olyan járókelő is volt, akik az első robbanás után nézelődtek a helyszínen. Rajtuk kívül életét vesztette a helyszínre kiérkező négy tűzoltó és két rendőr is, akikkel szintén a második robbanás végzett.

Alejandro Ozuna, México szövetségi állam szóvivője a mexikói televízióban elmondta, hogy a tragédia a házi készítésű tűzijátékok gyártásáról ismert Tultepec településen történt, ahol a robbanással járó balesetek gyakorinak számítanak.

2016 decemberében a robbanások következtében a teljes tultepeci piac megsemmisültForrás: AFP/Red Cross Mexico

Júniusban hét ember életét követelte egy pirotechnikai baleset, és nyolcan sérültek meg a településen, 2016 decemberében pedig egy fedetlen tűzijátékpiacon keletkezett tűznek 42 halálos áldozata volt.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180705-sokan-meghaltak-tuzijatek-robbanasokban-mexikoban.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn