Lezuhant egy vadászrepülő Lengyelországban, a pilóta meghalt

Gyakorlórepülés közben lezuhant a lengyel légierő egy MiG-29 típusú harci repülőgépe péntekre virradó éjjel, bár a pilóta katapultált, meghalt az északkelet-lengyelországi Paslek község közelében történt balesetben.

A Paslektől 50 kilométerre fekvő Malbork légibázis állományába tartozó, orosz gyártmányú repülőgép balesetében más nem sérült meg - közölte péntek reggeli sajtóértekezletén Mariusz Blaszczak nemzetvédelmi miniszter.

A védelmi tárca korábbi közleménye szerint a gép a lakóépületektől félkilométernyi távolságban egy gabonamezőre zuhant, és kigyulladt.

Képünk illusztráció!Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Blaszczak tájékoztatása szerint a gépet tapasztalt pilóta irányította. A baleset körülményeinek tisztázásáig a lengyel hadsereg felfüggesztette a MiG-29-es orosz vadászgépek üzemeltetését - mondta el a lengyel védelmi tárca vezetője.

Egy azonos típusú gép tavaly decemberben Varsó közelében is lezuhant, de a pilóta akkor sikeresen katapultált, és túlélte a balesetet.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180706-lezuhant-egy-harci-repulogep-lengyelorszagban.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn